Cart
Terug naar recepten

Stamppot met geroosterde spruitjes, ui en spek

Een heerlijke stevige stamppot, extra smaakvol (en makkelijk) door het roosteren van de spruitjes

gemiddeld
Zo maak je de stamppot met spruitjes
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat alvast met bakpapier.

Stap 2

Snijd de spruitjes door de helft en verdeel over de bakplaat. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verdeel de spruiten en de ui over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olie en voeg de spekreepjes toe. Bak 20-25 minuten af in de oven tot de spruitjes goudbruin zijn en de spekjes krokant beginnen te worden.

Stap 3

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe ze in de pan en voeg voldoende koud water toe dat de aardappelen net onder staan. Breng de aardappels aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.

Stap 4

Giet de aardappelen af. Stamp fijn met een pureestamper en voeg de boter en melk toe. Kruid vervolgens met zout en peper. Haal de spruitjes uit de oven en roer door de stamppot.

Stap 5

Rasp de kaas over de stamppot en maak af met de vijgen-dadelbalsamico. Geniet nu van een heerlijk stamppotje met De Rotterdamsche Oude.

Tip

Houd je van een gladde stamp? Stamp dan lekker door. Liever een wat grovere stamppot? Stamp dan wat korter zodat er nog wat stukjes aardappel inzitten.

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 kg kruimige aardappelen
500 g spruitjes
1 rode ui
Neutrale olie
Zout en peper
125 g gerookte spekreepjes
40 g ongezouten roomboter
100 ml slagroom
50 g De Rotterdamsche Oude 55 weken
Vijgen-dadelbalsamico

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten