Cart

Het is een kaas die het waard is tijd vrij voor te maken.

De lekkerste melk als basis
De basis van de kaas is heerlijke verse melk van Nederlandse koeien. De kwaliteit van deze melk zorgt mede voor de uitgesproken en unieke smaak van De Rotterdamsche Oude.

Unieke receptuur
De recepturen van De Rotterdamsche Oude zijn speciaal afgestemd op de rijpingstijd. Dat houdt in dat onze receptuur alleen geschikt is voor oude kaas. Oude kaas wordt over het algemeen gemaakt op basis van een receptuur dat voor jonge tot en met oude kazen gebruikt wordt. Omdat het gevaar ontstaat dat er bij dergelijke recepturen bij oude kazen een negatieve smaak ontstaat, heeft De Rotterdamsche Oude een eigen recept ontwikkeld. Hierdoor heeft De Rotterdamsche Oude kaas een unieke eigen smaak.

Smaak door vurenhout
Voor extra smaak en karakter rijpt De Rotterdamsche Oude 1 graad warmer dan de gemiddelde temperatuur in Nederland bij een optimale luchtvochtigheid en temperatuur. De rijping op sterke vurenhouten planken zorgt voor een nog betere smaakontwikkeling.

Bekijk onze producten

Onze merkwaarden

Met De Rotterdamsche Oude maken wij een kaas van de hoogste kwaliteit, met een intense smaak. En dat maakt De Rotterdamsche Oude meer dan kaas. Dit is even de tijd nemen voor jezelf, en een moment pakken met elkaar. Het is een kaas die het waard is tijd vrij voor te maken. Zo kun je echt genieten.

Modern

De Rotterdamsche Oude is eerlijk en we zeggen waar het op staat. Zo zijn we 100% eerlijk over onze rijpingsweken en hoe onze grootse smaak tot stand komt. Maar we zijn ook duidelijk en rechtdoorzee, net als de echte Rotterdammers. We binden er geen doekjes om. Zo vertellen we je over ons winnende receptuur, dat we gruwelijk lekker zijn en dat je met ons écht kunt genieten.

Robuust

Net als de stad Rotterdam met zijn moderne architectuur, kunst en kijk op de wereld, zijn wijgericht op de tijdsgeest van nu. We vinden het belangrijk aansluiting te vinden bij de moderne mens. De moderne mens die door nieuwe technologieën tot grote hoogtes kan komen, maar ook een mens die behoefte heeft om af en toe even echt tijd vrij te maken. Voor zichzelf en voor elkaar. Tijd waarin we het leven wat extra kwaliteit kunnen geven en genietmomenten ontstaan.

Direct

Een beter woord dan rauw vinden wij. De Rotterdamsche Oude is een doorleefd merk dat houdt van puur en sterk. Dit zien we terug in de smaak, net als de Rotterdammer is onze kaas pittig, hard en stoer. Ook onze uitstraling is robuust.

Soms zijn er van die momenten die je wilt snijden, inpakken en meenemen. Net zoals kaas. Alleen had Rotterdam nog geen eigen kaas. Daar moest verandering in komen, vond een groepje Rotterdamse zakenmannen. De naam van de echte Rotterdamse kaas? Dat werd De Rotterdamsche Oude. Het beeldmerk werd ontworpen in de kleuren en kenmerken van Rotterdam. Dit zie je terug in de visuele tijdlijn.

Werelds, robuust, direct en intens – dát zijn de merkwaarden van De Rotterdamsche Oude. Werelds, omdat we overal op de wereld te vinden zijn en ons openstellen voor andere culturen. Robuust, omdat De Rotterdamsche Oude zich thuis voelt in of rondom de onverzettelijke, ruwe en robuuste Rotterdamse haven. Direct, omdat we recht door zee, helder en duidelijk zijn. Intens, omdat we houden van genietmomenten en een uitgesproken en echte De Rotterdamsche Oude smaak.

Wij willen de wereld kennis laten maken met onze unieke De Rotterdamsche Oude kazen. Want dan kun je echt intens genieten. We willen zoveel mogelijk mensen bijzonder laten genieten van De Rotterdamsche Oude robuuste en stoere kaas. We zetten ons elke dag in om jou dat bijzondere te laten ervaren.

Het genootschap is opgericht om de Rotterdamse eetcultuur en de receptuur en het vakmanschap van de kaas te bewaken. Daarnaast worden de lekkerste kazen geproefd, gekeurd en bestudeerd. Alle culinaire skills op het gebied van kazen worden je bijgebracht door echte kenners. Het genootschap bestaat uit echte kenners van De Rotterdamsche Oude, mensen met een Rotterdams hart en natuurlijk kaasfans.

Laat je meenemen
in onze historie

Scrol en ontdek
Swipe en ontdek
Erasmus1466

Humanist, filosoof, schrijver, theoloog en priester – Desiderius Erasmus was een van de meest invloedrijke denkers uit de Nederlanden. Hij werd omstreeks 1466 als onwettig kind geboren in Rotterdam en is een van de bekendste humanisten in Nederland. Erasmus’ naam is overal in Rotterdam terug te vinden. Zo zijn onder anderen een universiteit, ziekenhuis en brug in onze havenstad naar hem vernoemd.

De Haven1872

In de Rotterdamse haven werken 180.000 mensen dag en nacht om jaarlijks zo’n 461.200.000 ton goederen van 29.000 schepen te lossen. Maar ook deze enorme haven is ooit klein begonnen. Als rond het jaar 1250 een dam in De Rotte wordt gelegd, is dat het begin van wat later uitgroeit tot de grootste haven van Europa.

De kuip1931

De thuishaven van de grootste Rotterdamse voetbalclub is gelegen in Rotterdam-Zuid. In 1931 kwam toenmalige Feyenoordvoorzitter Leen van Zandvliet met het idee voor het bouwen van de Kuip. Zes jaar later was de opening van het stadion dat inmiddels plek biedt aan ruim 51.000 supporters.

Zadkine1953

Zadkine is de bijnaam van het beeld ‘De verwoeste Stad’ dat op het Plein 1940 aan de Leuvehaven staat. Het beeld werd gemaakt naar aanleiding van het bombardement op Rotterdam. Het stelt een menselijk figuur voor zonder hart, symbool voor het hart van Rotterdam dat verloren ging bij het bombardement.

ss Rotterdam1959

Het ss Rotterdam is de grootste oceaanstomer die ooit in Nederland is gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn en later als cruiseschip heeft het stoomschip vele zeeën bevaren. Sinds 2008 ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven en fungeert het als hotel en restaurant.

De Euromast1960

De Euromast is ontworpen door architect Hugo Maaskant en is in 1960 officieel geopend. Met een hoogte van 185 meter is de Euromast de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek. Ongeveer halverwege, op 100 meter hoogte, vind je de brasserie van de Euromast. Hier kan je brunchen, lunchen en dineren met een prachtig uitzicht over de havenstad.

Kubuswoningen1982

De Kubuswoningen zijn ontworpen door architect Piet Blom en de bouwstijl wordt Structuralisme genoemd. Piet Blom wilde een soort dorp in de grote stad ontwerpen, waarbij hij de huizen als bomen zag en het hele complex het bos. Vandaar ook dat de woningen bij elkaar het Blaakse Bos heten. Binnenin de woningen vind je er alleen maar scheve muren, een afwijkend plafond en een kronkelende trap. De gele kleur is kenmerkend voor dit icoon.

Hotel New York1993

Hotel New York is een brok geschiedenis. Het werd gebouwd in 1901 als het directiegebouw van de Holland Amerika Lijn en in 1993 geopend als hotel-restaurant. Dit iconische gebouw ligt letterlijk op de kop van de Kop van Zuid. In de twee mooie torentjes op het gebouw bevinden zich ook hotelkamers.

Erasmusbrug1996

De Erasmusbrug is in 1996 gebouwd en verbindt (de Kop van) Zuid met het centrum. De brug die over de Nieuwe Maas loopt is maar liefst 284 meter lang. Sinds 1996 is de Erasmusbrug een vast onderdeel van de Marathon en het is sinds 2018 zelfs het startpunt geworden. Op bepaalde dagen in het jaar kan je de brug met verschillende kleuren verlichting aanschouwen. Zo kleurt de Erasmusbrug op Bevrijdingsdag altijd rood, wit en blauw.

Centraal station2014

Het Centraal Station zoals we het vandaag de dag kennen werd in 2014 door koning Willem-Alexander geopend. Een aantal historische kenmerken van het oude stationsgebouw uit 1957, zoals de klok op de voorgevel, zijn bewaard gebleven tijdens de renovatie. De bijnaam voor het station is de Kapsalon, vernoemd naar de alumium verpakking van het gerecht dat zijn oorsprong vindt in Rotterdam.

Markthal2014

Een overdekte markthal kom je in meer grote steden tegen, maar door de combinatie met woningen heeft Rotterdam een primeur. De Markthal werd in 2014 geopend en is in korte tijd een hotspot geworden in Rotterdam voor zowel stadsbewoners als toeristen.