Cart
Terug naar recepten

Pasta Carbonara met asperges

Een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker

gemiddeld
Zo maak je de pasta carbonara
Stap 1

Schil de asperges grondig. Snijd ze in stukjes, of houd ze eventueel heel. Kook de asperges in circa 10-15 minuten beetgaar.

Stap 2

Smelt de boter in een pan en bak er de teen knoflook en pancetta in. Haal de knoflook eruit zodra deze bruin begint te kleuren en kook de pasta volgens de verpakking.

Stap 3

Voeg wanneer de pasta gaar is deze toe aan de pancetta (bewaar een beetje van het kookvocht) en meng goed. Mix de eieren samen met de helft van de kaas door de nog hete pasta en zorg dat alles goed bedekt wordt. Wees niet bang dat de eitjes rauw blijven, door de hitte van de pasta garen deze vanzelf en voeg eventueel nog een beetje van het kookvocht toe voor een meer gebonden ‘saus’.

Stap 4

Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en voeg ook de rest van de kaas toe. Voeg de asperges toe en serveer direct en eet smakelijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)
300 g witte asperges
350 g gedroogde spaghetti
100 g De Rotterdamsche Oude 36 weken
1 grote teen knoflook, gepeld
100 g pancetta in blokjes
2 eieren, geklutst
25 g roomboter
Vers gemalen zwarte peper

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten