Cart
Terug naar recepten

Stamppot met biet, venkelzaad en oude geitenkaas

Een knalroze stamppot met een kruidige twist afgemaakt met blokjes oude geitenkaas

gemiddeld
Zo maak je de stamppot met biet en geitenkaas
Stap 1

Voeg de bieten met schil toe aan een pan met ruim koud water en breng aan de kook. Kook circa tot de bieten zacht zijn. Laat iets afkoelen en pel de kroten. De schil gaat er nu makkelijk af. Snijd in stukken.

Stap 2

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe ze in de pan en voeg voldoende koud water toe, zodat de aardappelen net onder staan. Breng de aardappels aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.

Stap 3

Rooster in een droge koekenpan de venkelzaadjes voor ongeveer 3-4 minuten.

Stap 4

Giet de aardappelen af. Stamp fijn met een pureestamper en voeg de boter en melk toe. Kruid vervolgens met zout en peper.

Stap 5

Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Verdeel stamppot over de borden en maak af met blokjes geitenkaas. Geniet nu van een heerlijk stamppotje met De Rotterdamsche Oude.

Tip

Hele kruiden roosteren geeft extra smaak! Rooster daarom de venkelzaden in een droge pan, zonder olie tot ze lekker beginnen te geuren.

Ingrediënten voor de bietenstamppot (voor 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
500 g rode bietjes / kroten
2 theel. venkelzaad
Zout en peper
40 g ongezouten roomboter
100 ml volle melk
100 g De Rotterdamsche Oude geitenkaas

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten