Beschrijving
De ‘overjarige’ De Rotterdamsche Oude 100 weken gerijpt is een brokkelkaas en heeft een intense smaak waarbij veel aroma’s vrijkomen in de mond. De kaas is pittig en heeft – net als goede wijn- een lange nasmaak. De Rotterdamsche Oude 100 weken is brokkelig en bevat veel rijpingskristallen die ook zichtbaar zijn op de kaas. Deze zoutkristallen zorgen voor de bekende ronde en volle smaak die alleen in de beste overrijpe kazen van de wereld te vinden is. Lekker voor na het diner, bij de borrel met een glas rode wijn of op desembrood.
Wist u dat wij de stukken kaas altijd kosteloos vacuüm sealen en voorzien van een uniek kaaspapier bij verkoop via de webshop? Door het vacumeren in voedselveilige zakken is de kaas lang houdbaar, zelfs buiten de koelkast. Hierdoor kunt u de kaas zelfs gemakkelijk meenemen naar uw favoriete vakantiebestemming. Door de kaas na opening in het bijgeleverde De Rotterdamsche Oude kaaspapier in de koelkast te bewaren, kunt u er het langste van blijven genieten. Tip: bewaar oude kaas op de bovenste plank in de koelkast. Hier is de temperatuur net iets warmer, waardoor de kaas het beste tot zijn recht komt.
Bekijk hier onze andere kazen.