Kaas 55 weken

 10,95 65,00

  • Handgeschreven kaartje
    De tekst (max. 100 tekens) kan in het vak worden getypt. Voor het toevoegen van een kaartje wordt €1,95 in rekening gebracht. 

  • *Gewicht

    Reset Opties

Kaas bestellen? Dit is onze kampioen: De Rotterdamsche Oude 55 weken gerijpt is bij de Gouda Cheese Awards 2020 bekroond met goud en draagt nu het predicaat ‘lekkerste oude Goudse kaas van Nederland’. Eerder werd deze kaas ook al met goud bekroond tijdens het wereldkampioenschap kaas in Wisconsin. Je kunt een uitgesproken en robuuste smaak verwachten bij deze 55 weken gerijpte kaas. De rijpingskristallen zijn duidelijk zichtbaar als witte puntjes in de kaas. Deze kristallen worden ook wel zoutkristallen genoemd en geven de bekende ronde en volle smaak. De Rotterdamsche Oude 55 weken is een fantastische kaas om te raspen en daarmee heel geschikt voor in de keuken. Over de pasta, een salade of ovenschotel. Uiteraard smaakt deze kampioen ook goed op brood of als blokje op de borrelplank. Keuze uit een hele kaas, een kwart kaas een kilo of een pond. Maak jouw keuze in onderstaand menu.

Wist u dat wij de stukken kaas altijd kosteloos vacuüm sealen en voorzien van een uniek kaaspapier bij verkoop via de webshop? Door het vacumeren in voedselveilige zakken is de kaas lang houdbaar, zelfs buiten de koelkast. Hierdoor kunt u de kaas zelfs gemakkelijk meenemen naar uw favoriete vakantiebestemming. Door de kaas na opening in het bijgeleverde De Rotterdamsche Oude kaaspapier in de koelkast te bewaren, kunt u er het langste van blijven genieten. Tip: bewaar oude kaas op de bovenste plank in de koelkast. Hier is de temperatuur net iets warmer, waardoor de kaas het beste tot zijn recht komt.

Liever een jongere of oudere kaas bestellen? Bekijk hier onze ander kazen.

Borrelen? In onze webshop vind je ook pakketten met diverse kazen en bijproducten. Leuk om cadeau te doen of aan te schaffen voor een heerlijke borrelplank.

Eet de Rotterdamsche Oude op kamertemperatuur. Dan is het zuivel smeuïg en de smaak vol. Drink onze port en wijn daarentegen iets gekoeld op een graad of twaalf.

Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E251, kleurstof: E160b.