Cart
Terug naar recepten

Tarte tatin van sjalotten en De Rotterdamsche Oude Geitenkaas

Een twist op een Franse klassieker afgemaakt met onze smaakvolle oude geitenkaas

gemiddeld
Zo maak je de tarte tatin van sjalotten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Rol het deeg uit op een licht – met bloem bestoven – oppervlak en leg jouw bakvorm eroverheen. Snijd er een rondje uit.

Stap 3

Pel de sjalotten en snijd ze overlangs.

Stap 4

Verhit een koekenpan en voeg de sjalotten toe, leg de gesneden kant naar beneden en rooster voor 4-5 minuten in de droge koekenpan.

Stap 5

Voeg de boter toe en bak 10 minuten op laag vuur. Rits de tijm en voeg samen met de suiker toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak voor 5 minuten.

Stap 6

Leg de sjalotten in de taartvorm, weer met de gesneden kant naar beneden. Duw het deeg over de sjalotten en stop het deeg aan de zijkanten in. Bak de tarte tatin circa 25-30 minuten in de oven

Stap 7

Haal de taart na het bakken uit de oven en laat hem iets afkoelen.

Stap 8

Zet een bord ondersteboven op de pan (zorg ervoor dat deze groter is dan de pan!). Draag een ovenhandschoen om de arm die de plank vasthoudt te beschermen. Draai dan snel, voorzichtig en zelfverzekerd de pan en de plank/plaat om, zodat de tarte wordt gedraaid.

Stap 9

Rasp De Rotterdamsche Oude Geitenkaas over de tarte tatin en maak af met de vijgen-dadel balsamico. Serveer meteen.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 rol bladerdeeg
Bloem om te bestuiven
30 g roomboter
10 sjalotten
3 el zachte lichtbruine suiker
5 takjes verse tijm
Zout en peper
100 g De Rotterdamsche Oude Geitenkaas
4 eetlepels vijgen-dadel balsamico
300 gr De Rotterdamsche Oude 36 weken

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten