Cart
Terug naar recepten

Nagerecht 2.0: appelcalzone

Een verrassend nagerecht voor jong en oud

moeilijk
Zo maak je de appelcalzones
Stap 1

Steek de pizzaoven aan met droog hout en natuurlijke aanmaakblokjes. Leg de schone stoeptegel op tijd in de pizzaoven zodat deze ook opwarmt.

Stap 2

Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Verwarm 1 eetlepel boter in de koekenpan. Voeg de appelstukjes toe aan de koekenpan samen met de jam, het suiker, kaneel en maïzena. Bak dit mengsel 5-7 minuten tot de appel zacht begint te worden. Laat het ververvolgens een beetje afkoelen.

Stap 3

Pak een bol van het deeg en duw dit met je vingertoppen uit elkaar tot een cirkel. Hij hoeft natuurlijk niet perfect rond te zijn. Je kunt ook een deegroller gebruiken als je dit makkelijker vindt. Plaats ¼ van de vulling in de cirkel en vouw dicht tot een calzone. Duw dicht met een vork.

Stap 4

Meng een eetlepel suiker met een halve eetlepel kaneel. Kwast de overige boter over de calzone en sprenkel wat kaneelsuiker erover.

Stap 5

Bak de calzones af in de hete pizzaoven voor circa 5 minuten.

* Geen pizzaoven? Je kunt dit gerechtje ook gewoon in de oven maken. Verwarm hiervoor de oven op 230 graden (met de bakplaat erin). De appelcalzone heeft dezelfde bereidingswijze, maar een langere baktijd in de oven.

Ingrediënten (voor 4 calzones)
4 Jonagold appels
2 eetl. roomboter
2 eetl. De Rotterdamsche Oude jam framboos
100 g suiker + handje extra voor bestrooien
100 g suiker + handje extra voor bestrooien
100 g suiker + handje extra voor bestrooien

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten