Cart
Terug naar recepten

Kerstkrans van courgette met De Rotterdamsche Oude 55 weken

Kerst op je bord met dit mooie gerecht van De Rotterdamsche Oude

makkelijk
Zo maak je het:
Stap 1

Maak met de spiraalsnijder slierten van de courgette of gebruik de voorgesneden courgette pasta. Doe olie in een wokpan en bak de courgette tot hij zacht is.

Stap 2

Snijd ondertussen de mozzarellabolletjes door de helft en brokkel De Rotterdamsche Oude 55 weken in fijne stukjes. Rooster de pijnboompitten kort in een pan voor extra smaak (let op: branden snel aan!).

Stap 3

Leg de courgette tegen de randen van het bord aan in de vorm van een kerstkrans. Decoreer de krans met de stukjes De Rotterdamsche Oude 55 weken, semi-gedroogde tomaten, de gehalveerde mozzarellabolletjes, olijven, croutons en Parmaham. Maak het gerecht af door de geroosterde pijnboompitten erover te strooien. Geniet ervan!

Dit heb je nodig voor twee personen:
100 gram De Rotterdamsche Oude 55 weken
1 courgette (indien je een spiraalsnijder hebt) of 200 gram courgette spaghetti
125 gram mozzarellabolletjes
100 gram semi-gedroogde tomaatjes
75 gram olijven
70 gram Parmaham
Handje pijnboompitten
Handje croutons
Scheutje olie

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten