Cart
Terug naar recepten

Mini Quiches met De Rotterdamsche Oude

Een leuke toevoeging op elke borrelplank met de pittigheid van onze 55 weken gerijpte oude kaas

gemiddeld
Zo maak je de mini quiches
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Vet de muffinvorm in met boter.

Stap 3

Klop de eieren los met de room en kruid met zout en peper. Ris de rozemarijn, hak grof en voeg ook toe.

Stap 4

Rasp de kaas en meng de helft door het eiermengsel.

Stap 5

Druk cirkels uit het hartige deeg met behulp van een uitsteekvorm. Dit kan eventueel ook met een glas/mok. Duw de cirkels in de muffinvorm. Schenk het beslag in de vormpjes. Strooi de overgebleven kaas over de quiche.

Stap 6

Bak de quiches 15-25 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en haal ze uit de vorm. Maak af met de partjes zongedroogde tomaat en eventueel nog een beetje rozemarijn.

Ingrediënten (voor 4-6 personen)
6 eieren
100 ml room
Paar takjes rozemarijn
100 g De Rotterdamsche Oude 55 weken
1 pak hartige taartdeeg
Boter voor invetten
Zout en peper
50 g half-zongedroogde tomaten

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten