Cart
Terug naar recepten

Bladerdeeg kerstkrans met geitenkaas voor bij de borrel

Een originele borrelsnack met De Rotterdamsche Oude

makkelijk
Zo maak je de kerstkrans
Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden. Leg de 4 bladerdeeg plakken in een vierkantje tegen elkaar aan op een velletje bakpapier en druk de randen in elkaar. Snijd de hoekjes van het bladerdeeg af, zodat je een rondje krijgt.

Stap 2

Maak met een kom een lichte afdruk van een rondje (zie foto). Beleg het bladerdeeg om deze cirkel heen met de frambozenjam, vervolgens de geitenkaas (hoeveelheid naar wens), de gemengde noten, de honing en de vijgjes op port. Laat een randje aan de buitenkant vrij, zodat je dat straks naar binnen kunt vouwen. Haal de tijm van de takjes en strooi over het geheel.

Stap 3

Snijd de cirkel in het midden in 8 puntjes. Vouw de buitenste rand een stukje over het belegde deel heen en vouw de puntjes van binnen naar buiten. Druk de punten in het bladerdeeg van de rand. Besprekenkel het deeg licht met wat water of melk.

Stap 4

Bak de krans ongeveer 20 minuutjes en haal hem vervolgens uit de oven. Serveren maar! De krans is warm én koud erg lekker.

Dit heb je nodig voor 4 personen:
De Rotterdamsche Oude frambozenjam
De Rotterdamsche Oude baby-vijgjes op port
50-100 gram De Rotterdamsche Oude geitenkaas in plakjes/stukjes
50 gram gemengde nootjes van De Rotterdamsche Oude
1 eetlepel honing
4 plakjes bladerdeeg
2 takjes tijm

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten