Cart
Terug naar recepten

Gevulde portobello op een bedje van parelcouscous

Een origineel tussengerecht met De Rotterdamsche Oude

gemiddeld
Zo maak de gevulde portobello
Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de stelen van de portobello’s af en borstel ze schoon (tip: dit gaat eenvoudig met de achterkant van een aardappelschilmesje).

Stap 2

Snipper de sjalot en meng in een bakje met de tomatenpuree, babyspinazie, de helft van de pijnboompitten en de helft van de De Rotterdamsche Oude 100 weken kaas. Vul de schoongeborstelde portobello’s met dit mengsel en strooi de rest van de pijnboompitten en De Rotterdamsche Oude 100 weken kaas erover. Zet de gevulde portobello’s ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Kook ondertussen de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Laat de parelcouscous uitlekken en meng vervolgens de pesto hier goed doorheen.

Stap 4

Maak het bord op door een bedje van parelcouscous (met de garneerring indien aanwezig) en leg hierop de gevulde portobello.

Tip

Heb je geen garneerring in huis, kun je natuurlijk ook een glas of bakje gebruiken!

Dit heb je nodig voor twee personen:
100 gram De Rotterdamsche Oude 100 weken
2 portobello’s
Handje babyspinazie
1 sjalot
140 gram tomatenpuree
Handje pijnboompitten
75 gram parelcouscous
80 gram verse pesto

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten