Cart
Terug naar recepten

Gegratineerde oesters met De Rotterdamsche Oude 100 weken

Dat is pas verwennerij: verse oesters gegratineerd met onze pittige 100 weken gerijpte kaas.

makkelijk
Zo maak je de gegratineerde oesters
Stap 1

Verwarm de gril voor op 230° C.

Stap 2

Verwarm de boter in een steelpannetje op laag vuur. Meng de boter door de panko of broodkruim. Meng goed met je handen.

Stap 3

Rasp de kaas in een aparte kom. Voeg wat versgemalen peper toe en roer door.

Stap 4

Open de oesters voorzichtig met het oestermes.

Stap 5

Leg de oester met de schelp naar beneden op een bakplaat. Voeg de kaas en vervolgens het broodkruim toe. Bak 8-10 minuten in de oven tot het broodkruim goudbruin en krokant is.

Stap 6

Serveer met wat verse citroen.

Ingrediënten (voor 6 personen)
12 oesters
50 g roomboter
75 g panko of broodkruim
150 g De Rotterdamsche Oude 100 weken
Versgemalen peper
1 citroen

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten