Cart
Terug naar recepten

Eetbare kerstkrans als borrelplank

Een originele borrelplank met De Rotterdamsche Oude in kerstsfeer

makkelijk
Zo maak je de kerstkrans
Stap 1

Snijd de vier schuitjes in kleine blokjes.

Stap 2

Leg de rozemarijn in een krans op de serveerplank. Houdt een paar takjes over die je aan het eind aan de zijkanten kunt laten uitsteken. Leg de blokjes van de vier kazen met ongeveer evenveel tussenruimte van elkaar op de borrelplank.

Stap 3

Doe de zongedroogde tomaatjes in een zeef en laat ze uitlekken. Vouw de plakjes van de 3 soorten vleeswaren dubbel en leg er een aantal per soort tussen de hoopjes kazen. De laatste ‘open ruimte’ vul je met de zongedroogde tomaat.

Stap 4

Vul de ‘gaatjes’ op met de cherrytomaten en de overgebleven takjes tijm en dan ben je klaar om te serveren!

Tip

Wil je een vegetarische borrelplank maken? Dan kun je de vleeswaren gemakkelijk vervangen door andere lekkere borrelsnacks als olijven, komkommer of nootjes.

Dit heb je nodig voor 6 personen
Schuitje De Rotterdamsche Oude 100 weken
Schuitje De Rotterdamsche Oude 55 weken
Schuitje De Rotterdamsche Oude 36 weken
Schuitje De Rotterdamsche Oude geitenkaas
Ongeveer 50 gram plakjes bresaola
Ongeveer 100 gram plakjes salami spinata
Ongeveer 50 gram plakjes Parmaham
1 pot zongedroogde tomaat
2 verpakkingen rozemarijn takken

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten