De heerlijke invloed van tijd

Tijd heeft een bijzonder effect op oude kaas. Tijd zorgt ervoor dat De Rotterdamsche Oude kaas zijn werk kan doen. Belangrijk is dat kaas de tijd heeft om in ideale omstandigheden te rijpen. Alleen dan krijgt De Rotterdamsche Oude de heerlijke aroma’s, uitgesproken smaken en het unieke karakter. En dat proef je.

De lekkerste melk als basis

De basis van de kaas is heerlijke verse melk van Nederlandse koeien. De kwaliteit van deze melk zorgt mede voor de uitgesproken en unieke smaak van De Rotterdamsche Oude.

Unieke receptuur

De recepturen van De Rotterdamsche Oude zijn speciaal afgestemd op de rijpingstijd. Dat houdt in dat onze receptuur alleen geschikt is voor oude kaas. Oude kaas wordt over het algemeen gemaakt op basis van een receptuur dat voor jonge tot en met oude kazen gebruikt wordt. Omdat het gevaar ontstaat dat er bij dergelijke recepturen bij oude kazen een negatieve smaak ontstaat, heeft De Rotterdamsche Oude een eigen recept ontwikkeld. Hierdoor heeft De Rotterdamsche Oude kaas een unieke eigen smaak.

Smaak door vurenhout

Voor extra smaak en karakter rijpt De Rotterdamsche Oude 1 graad warmer dan de gemiddelde temperatuur in Nederland bij een optimale luchtvochtigheid en temperatuur. De rijping op sterke vurenhouten planken zorgt voor een nog betere smaakontwikkeling.

Menu