Cart
Terug naar recepten

Wortelsoep met De Rotterdamsche Oude geitenkaas

Een heerlijke wortelsoep!

makkelijk
Zo maak je de soep
Stap 1

Pel de rode ui en snipper deze. Pel de gember met een theelepeltje en rasp deze. Plet te knoflook en verwijder de schil om de teen vervolgens te raspen. Was de wortels en snijd ze in plakjes.

Stap 2

Fruit de ui, knoflook, chilipeper & gember in een grote soeppan een paar minuten op laag vuur, blijf roeren.

Stap 3

Voeg de plakjes wortel en het water met bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat deze koken totdat de wortel gaar is. Dit duurt ongeveer 10 – 15 minuten.

Stap 4

Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en breng op smaak met kokosmelk en sinaasappelsap, kruid met zout en peper.

Stap 5

Garneer met de geraspte geitenkaas.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 rode ui
2 cm gember
2 tenen knoflook
1/2 tl chilivlokken
1 kg wortels
800 ml water
2 bouillonblokjes
250 ml kokosmelk
2 sinaasappels
De Rotterdamsche Oude geitenkaas

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten