Cart
Terug naar recepten

Stamppot van zoete aardappel met rucola en oude kaas

Heerlijke verrassende stamppot met zoete aardappel, rucola en onze 55 weken gerijpte kaas. Dat ziet er vrolijk uit!

gemiddeld
Zo maak je de stamppot met zoete aardappel, zongedroogde tomaat en oude kaas
Stap 1

Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe ze in de pan en voeg voldoende koud water toe, zodat de aardappelen net onder staan. Breng de zoete aardappels aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar en zacht.

Stap 2

Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Snijd in stukken.

Stap 3

Giet de zoete aardappelen af. Stamp fijn met een pureestamper en voeg de boter en melk toe. Doe de zongedroogde tomaat erbij. Kruid vervolgens met zout en peper. Meng als laatste de rucola door de stamppot.

Stap 4

Schaaf plakjes van De Rotterdamsche Oude 55 weken. Verdeel de stamppot over de borden en maak af met de plakjes kaas.

Ingrediënten voor de zoete aardappelstamppot (voor 4 personen)
1 kg zoete aardappels
Zout en peper
70 g ongezouten roomboter
100 ml volle melk
50 g zongedroogde tomaten
75 g rucola
100 g De Rotterdamsche Oude 55 weken

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten