Cart
Terug naar recepten

Gehaktballetjes met twee soorten kaas

Geef een beetje pit aan deze borrelhap met De Rotterdamsche Oude

gemiddeld
Zo maak je de borrelballetjes
Stap 1

Pel en snipper de ui en knoflookteen in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

Stap 2

Rasp zowel De Rotterdamsche Oude 36 weken als de 55 weken.

Stap 3

Meng in een kom de ui, knoflook, fijngehakte peterselie, peper, paprikapoeder, de kaas, het gehakt, paneermeel, ei en zout en kneed dit tot een stevig gehakt.

Stap 4

Maak nu kleine balletjes van het gehakt.

Stap 5

Verhit in een braad- of diepe koekenpan olie. Bak hierin de gehaktballetjes rondom aan op hoog vuur en en laat ze 5 tot 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Laat de balletjes na het bakken uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten voor de gehaktballen (voor 4 personen)
½ ui
1 teen knoflook
50 g De Rotterdamsche Oude 36 weken
50 g De Rotterdamsche Oude 55 weken
1 ei
3 eetl. paneermeel
450 g gehakt
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. gerookt paprikapoeder
Zout
Peper

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten