Cart
Terug naar recepten

Stamppot met prei, mosterd en oude kaas

Winterse stamp met gesmoorde prei, mosterd en onze heerlijke 36 weken gerijpte oude kaas

gemiddeld
Zo maak je de stamppot met biet en geitenkaas
Stap 1

Snijd de prei in en was de prei grondig tussen de bladen. Snijd in halve ringen.

Stap 2

Verhit 30 gram van de roomboter in een koekenpan. Voeg als het bruist de prei toe en laat op laag vuur 20 minuten zacht worden. Voeg de mosterd toe en bak de laatste 5 minuten mee.

Stap 3

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe ze in de pan en voeg voldoende koud water toe, zodat de aardappelen net onder staan. Breng de aardappels aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.

Stap 4

Voeg de mosterd toe aan de preien en bak een laatste 5 minuten mee.

Stap 5

Giet de aardappelen af. Stamp fijn met een pureestamper en voeg de boter en melk toe. Doe de prei erbij en meng goed, kruid vervolgens met zout en peper.

Stap 6

Snijd De Rotterdamsche Oude in blokjes. Verdeel de stamppot over de borden en maak af met de blokjes kaas en wat extra gemalen peper.

Tip

Je kunt in plaats van prei ook een bosje bosui gebruiken. Stoof in dat geval de bosui korter.

Ingrediënten voor de preistamppot (voor 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
1 grote of 2 kleine preien
2 theel. gladde mosterd
Zout en peper
70 g ongezouten roomboter
100 ml volle melk
100 g De Rotterdamsche Oude 36 weken

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten