Cart
Terug naar recepten

Pompoensoep met ricotta en De Rotterdamsche Oude geitenkaas

Een herfstig soepje met romige ricotta en een pittige toets van onze gerijpte oude geitenkaas

gemiddeld
Zo maak je de pompoensoep
Stap 1

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter bij 3 centimeter.

Stap 2

Schil en snijd de aardappels in even grote blokjes.

Stap 3

el de knoflook en snijd deze fijn. Verhit een scheut olijfolie en fruit de knoflook.

Stap 4

Vijzel het venkelzaad en voeg dit met de chili toe aan de pan.

Stap 5

Voeg de pompoen en aardappel erbij. Doe de cherrytomaten en het sap uit het blik erbij. Meng het door elkaar en voeg bouillon toe zodat de groenten onderstaan.

Stap 6

Kook circa 25 minuten tot de groenten gaar zijn.

Stap 7

Pureer de soep grof met een pureestamper. Zo kun je namelijk beter zelf de structuur bepalen (glad of grof). Voeg eventueel wat extra bouillon of water erbij. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Schep de soep in kommen en voeg de ricotta toe. Bestrooi met geraspte geitenkaas en pompoenzaadjes.

Ingrediënten (voor 4 personen)
850 g pompoen
450 g iets kruimige aardappels
2 tenen knoflook
neutrale olijfolie
2 theelepels venkelzaad
zout en chilivlokken
1 blik cherrytomaten
600 ml groentebouillon
150 g ricotta
50 g De Rotterdamsche Oude geitenkaas
3 eetlepels geroosterd pompoenzaad

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten