Cart
Terug naar recepten

Perfecte pizzadeeg

De beste basis voor iedere soort pizza

gemiddeld
Zo maak je het pizzadeeg
Stap 1

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend geheel. Kneed het deeg 8-10 minuten door.

Stap 2

Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat de deegbollen afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Afhankelijk van de hoeveelheid gist die je hebt gebruikt, laat je het deeg 1 uur rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Stap 3

Steek de pizzaoven aan met droog hout en natuurlijke aanmaakblokjes. Leg op tijd de schone stoeptegel er in, zodat deze goed op kan warmen.

Stap 4

Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank of pizzaschep, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Beleg de pizzabodem met saus en toppings naar keuze en bak de pizza zo’n 5 minuten op de hete pizzasteen.

* Geen pizzaoven? Je kunt deze pizza ook gewoon in de oven maken. Verwarm hiervoor de oven op 230 graden (met de bakplaat erin). De pizza’s hebben dezelfde bereidingswijze, maar hebben een langere baktijd in de oven.

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g bloem, het liefst Italiaanse bloem type‘00’
7 g gedroogde gist
1 theelepel zout
275-300 ml water, lauwwarm
2 eetl. olijfolie

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten