Cart
Terug naar recepten

Kruidige oude kaasfondue met veel verse groente

Verwarmende, kruidige kaasfondue met frisse groentjes. Heerlijk voor op een winterse avond.

makkelijk
Zo maak je de kaasfondue
Stap 1

Kneus de teen knoflook door met je hand of het lemmet van een mes te duwen op de knoflookteen. Smelt de boter in een braadpan, direct in de kaasfonduepan of een ander soort pan met dikke bodem, voeg de knoflook toe. Laat 5 minuten zachtjes opstaan, de boter mag niet bruinen.

Stap 2

Verwijder de knoflookteen en voeg de bloem toe. Bak twee minuten mee.

Stap 3

Blus af met de witte wijn, roer goed door.

Stap 4

Rasp de kaas en voeg deze in delen toe aan de pan. Zorg ervoor dat hij niet gaat gisten door regelmatig te blijven roeren. Voeg de cayennepeper of chilipoeder en nootmuskaat aan het eind toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 5

Maak de groente klaar: was ze en snijd in stukjes. Serveer de groente bij de warme kaasfondue.

Ingrediënten (voor 4 personen)
700 g De Rotterdamsche Oude 36 weken
1 teen knoflook
75 g boter
3 eetl bloem
200 ml witte wijn (tip: gebruik droge witte wijn. Twijfel je of de wijn mooi bij het gerecht past, laat je dan adviseren in de drankwinkel)
1/2 theelepel cayennepeper of chilipoeder
1 theelepel nootmuskaat (bij voorkeur vers geraspte)
800 g verse groente zoals: cherrytomaten, venkel, wortels, bloemkool, komkommer en witlof

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten