Cart
Terug naar recepten

Knoflookbrood uit de (pizza)oven met oude kaas

Knapperig knoflookbrood als voor- of bijgerecht

gemiddeld
Zo maak je het knoflookbrood met kaas
Stap 1

Steek de pizzaoven aan met droog hout en natuurlijke aanmaakblokjes. Leg de schone stoeptegel op tijd in de pizzaoven zodat deze ook opwarmt.

Stap 2

Snijd (of rasp) de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Roer de knoflook, peterselie en zout door de zachte boter en zet dat even weg.

Stap 3

Rol het deeg uit tot een cirkel (of andere vorm indien gewenst) en besmeer met knoflookboter. Rasp een gulle hoeveelheid kaas erover en bak 5-7 minuten af op de pizzasteen.

Ingrediënten
150 g boter op kamertemperatuur
1 theelepel zout
bosje platte peterselie
2 tenen knoflook
75 g De Rotterdamsche Oude 36 weken

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten