Cart
Terug naar recepten

Gevulde champignonsoep

Een winterse soep rijkgevuld met diverse champignons

gemiddeld
Zo maak je de champignonsoep
Stap 1

Pel en snipper de sjalotten en knoflookteen in kleine stukjes. Maak de 250g (kastanje)champignons schoon en snijd in plakjes.

Stap 2

Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotten en knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Stap 3

Voeg de paddenstoelenbouillon toe aan de pan, zet het vuur wat hoger en breng de soep zachtjes aan de kook. Wanneer de soep kookt, mag het vuur wat lager en de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 4

Doe de bloem en de helft van de kookroom in een schaaltje en roer dit samen tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel toe aan de soep en laat deze nog 5 minuten zachtjes koken.

Stap 5

Snijd ondertussen de 250g champignons naar keuze in dunne plakjes en bak deze kort aan in een droge pan. Snijd de bieslook flinterdun.

Stap 6

Zet het vuur uit en voeg de andere helft van de kookroom en flinterdun gesneden bieslook toe aan de soep. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.

Stap 7

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de gebakken champignons.

Tip

Serveer mini kaasbroodjes bij deze soep. Het recept daarvoor vind je hier.

Ingrediënten voor de champignonsoep (voor 4 personen)
250 g (kastanje)champignons
250 g champignons naar keuze ter garnering (bijvoorbeeld kastanje, beukenzwam of oesterzwam)
200 g bieslook
2 sjalotten
1 teen knoflook
50 g boter
50 g bloem
750 ml paddenstoelenbouillon
200 ml kookroom
Nootmuskaat
Zout en peper

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten