Cart
Terug naar recepten

Uiensoep met De Rotterdamsche Oude kaascroutons

Een Franse klassieker met een Rotterdams jasje

gemiddeld
Zo maak je de uiensoep met kaascroutons
Stap 1

Pel de uien en snijd ze in halve ringen.

Stap 2

Verhit een koekenpan en smelt de boter hierin. Voeg als de boter bruist de uien toe. Bak deze op middelhoog vuur voor zo’n tien minuten, of tot ze bruin kleuren.

Stap 3

Voeg de tijm, cayennepeper en het zout toe.

Stap 4

Doe het uienmengsel in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer goed door en bak voor 2 minuten.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 6

Blus de uien af met het bier. Voeg dan de bouillon toe. Zet het vuur laag en laat even zachtjes koken.

Stap 7

Snijd de korsten van het brood en leg de boterhammen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi royaal De Rotterdamsche Oude 36 weken over de boterhammen en schuif ze in de oven voor 5-7 minuten.

Stap 8

Schenk de soep in kommen en maak af met de kaascroutons. Snijd deze eventueel nog diagonaal als ze niet in de kom passen.

Stap 9

Geniet van een heerlijke kop uiensoep met een kaascroutons met De Rotterdamsche Oude 36 weken!

Ingrediënten (voor 6 personen)
1.5 kilo uien
75 gr boter
2 tl tijm
snufje cayennepeper
snufje zout
2 el bloem
200 ml donker bier
3 liter runderbouillon
6 sneeën casinobrood
300 gr De Rotterdamsche Oude 36 weken

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten