Cart
Terug naar recepten

Frisse lente salade met geitenkaas

Een vrolijke salade met verse groente, noten, cranberry’s en onze smaakvolle geitenkaas

makkelijk
Zo maak je de salade
Stap 1

Verwijder de eventuele houterige onderkanten van de asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen. Verwarm een koekenpan zonder olie en rooster de groene asperges 5 minuten terwijl je af en toe met de pan husselt. Voeg na 5 minuten een klein scheutje neutrale olie toe en rooster een laatste 2 minuten.

Stap 2

Blancheer de erwten 3 minuten en giet af. Spoel ze meteen af met koud water. Zo behouden ze hun bite en kleur.

Stap 3

Rasp of snijd plakjes van de geitenkaas.

Stap 4

Meng de salade met de kaas, asperges, erwtjes, cranberry’s en noten. Maak af met dressing en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten (voor 4 personen)
300 g groene asperges
Neutrale olie
100 g doperwten (vers of bevroren)
75 g De Rotterdamsche Oude geitenkaas 28 weken
100 g gemengde salademix
2 eetl. vijgen-dadel balsamico
Vers gemalen zwarte peper en zout
60 g geroosterde pecannoten
30 g gedroogde cranberry’s

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten