Cart
Terug naar recepten

De Rotterdamsche Oude zomersalade

Gezond genieten met het hele gezin

makkelijk
Zo maak je het:
Stap 1

Maak eerst de dressing. Mix in een maatbeker de balsamicoazijn met het zout totdat het zout is opgelost. Klop nu de olijfolie er lepel voor lepel doorheen. Voeg tot slot de mosterd, de honing en de peper toe en mix kort.

Stap 2

Meng in een grote saladeschaal de rucola, ijsbergsla, tomaten, augurken, komkommer en de noten door elkaar. Giet de dressing erover en meng kort door de salade. Strooi tot slot de kleine brokjes De Rotterdamsche Oude over de salade en serveer.

Stap 3

Heerlijk met volkoren stokbrood uit de oven. Geniet!

Dit heb je nodig:
250 gram De Rotterdamsche Oude 55 weken oud in kleine brokjes
100 gram ongezouten noten, grof gehakt
30 gram rucola
180 gram ijsbergsla melange
2 trostomaten in stukjes
Halve komkommer in blokjes
4 dikke augurken in plakjes
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie extra vergine
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel vloeibare honing
Snuf zwarte peper

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten