Cart
Terug naar recepten

Eendenborst met De Rotterdamsche Oude portsaus

Wild en port gaat enorm goed samen, de combinatie van de eendenborst met de ietwat zoete saus is een perfecte showstopper voor kerst

gemiddeld
Zo maak je de eendenborst met portsaus
Stap 1

Snijd het vet van de eendenborst kruislings in met een mes. Kruid de vleeskant met zout en peper. Verhit een koekenpan en leg de eend met het vel in de pan. Laat circa 10 minuten bakken zodat het vel bruin wordt en het vet smelt. Keer de eendenborsten en bak nog 2-3 minuten. Neem de eendenborstfilet uit de pan en laat circa 10 minuten rusten in een kom afgedekt met een bord of aluminiumfolie.

Stap 2

Schenk het vet uit de pan (let op! deze heb je later nog nodig) en blus de pan met een scheutje water. Los hierin de mosterd en de jam op. Voeg de bouillon, het laurierblaadje en de kruidnagel toe. Schenk de port erbij en kook dit in tot er een dikke saus ontstaat, dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Kruid met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Voeg het bakvet van de eendenborstfilet toe aan de saus.

Stap 3

Snijd de eendenborst in plakken en serveer de saus erbij. Garneer met gekneusde roze peperkorrels en takjes rozemarijn. Serveer met bijvoorbeeld aardappeltjes en groene asperges.

Ingrediënten voor de eendenborst met portsaus
2 eendenborstfilets
Zout en peper
2 eetl. aardbeienportjam
3 eetl. mosterd
100 ml Tawny port
1 blokje runder/wildbouillon
1 laurierblaadje
1 kruidnagel
2 takjes rozemarijn

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten