fb-pixel

De Rotterdamsche Oude 36 weken is 36 weken gerijpt op houten planken. De kaas is vol en romig en heeft lichte kristalvorming die een knispertje in de mond veroorzaakt. De 36 weken kaas heeft een subtiel notig aroma en een klein zoetje. Heerlijk voor op brood, je burger of op een kaasplankje.

Dit is onze kampioen: De Rotterdamsche Oude 55 weken gerijpt is bij de Gouda Cheese Awards 2020 bekroond met goud en draagt nu het predicaat ‘lekkerste oude Goudse kaas van Nederland’. Eerder werd deze kaas ook al met goud bekroond tijdens het wereldkampioenschap kaas in Wisconsin. Je kunt een uitgesproken en robuuste smaak verwachten bij deze 55 weken gerijpte kaas. De rijpingskristallen zijn duidelijk zichtbaar als witte puntjes in de kaas. Deze kristallen worden ook wel zoutkristallen genoemd en geven de bekende ronde en volle smaak. De Rotterdamsche Oude 55 weken is een fantastische kaas om te raspen en daarmee heel geschikt voor in de keuken. Over de pasta, een salade of de ovenschotel. Uiteraard smaakt deze kampioen ook goed op brood of als blokje op de borrelplank.

De ‘overjarige’ De Rotterdamsche Oude 100 weken gerijpt heeft een intense smaak waarbij veel aroma’s vrijkomen in de mond. De kaas is pittig en heeft – net als goede wijn- een lange nasmaak. De Rotterdamsche Oude 100 weken is brokkelig en bevat veel rijpingskristallen die ook zichtbaar zijn op de kaas. Deze zoutkristallen zorgen voor de bekende ronde en volle smaak die alleen in de beste overrijpe kazen van de wereld te vinden is.

Een heerlijke stevige geitenkaas van 28 weken met een milde maar rijke smaak. Vol en romig met een crème wit zuivel. Heerlijk op brood en bij de borrel, maar ook breed toepasbaar in de keuken.

Menu