fb-pixel

Leer ons proefgenootschap kennen: Sven van Leeuwen

De Rotterdamsche Oude is het enige kaasmerk met een proefgenootschap. Dit genootschap bestaat uit smaakprofessionals die bekend zijn in de wereld van kaas, horeca en natuurlijk Rotterdam. Om dit bijzondere genootschap voor te stellen, schrijven we artikelen waarin we de leden van het genootschap voor stellen.

In dit artikel Sven van Leeuwen. Sven werkt al bijna tien jaar als fromager bij Restaurant Fred**. Tevens is hij meermaals benoemd tot fromager van het jaar. Zijn leven staat in het teken van lekker en goed eten, maar hij wordt nergens gelukkiger van dan wanneer hij het gasten naar de zin kan maken.

Sven van Leeuwen

Sven van Leeuwen heeft één grote liefde: eten, en dan met name natuurlijk kaas. Deze liefde ontstond toen hij een keer meegenomen werd naar een beurs, waar hij de wereld van food instapte. Jaren later werkt hij als fromager bij Restaurant Fred, waar hij meer dan gelukkig is. Helemaal nu hij de deuren van het restaurant weer open mag doen en Sven weer kan doen wat hij het allerliefste doet: andere mensen gelukkig maken. En dat doet hij het liefst met een lekker stukje kaas. Ook naast zijn werk is Sven veel bezig met eten. Het liefst staat hij uren in de keuken en zoekt hij ingewikkelde maar oh zo lekkere recepten uit. “Ik wil dan zelf onderzoeken hoe ik zoiets kan maken en stop niet voor het me lukt.”

Sven en het genootschap

Ongeveer een jaar geleden werd Sven gevraagd om onderdeel te worden van het genootschap. Hij besloot om mee te doen, want aan zijn liefde voor kaas en lekker eten zat geen rem. “Er zitten daar allemaal mensen met ik weet niet hoe veel tenten en uitvindingen op gebied van kaas. Het is heel leuk om daartussen te mogen zitten”, vertelt hij trots. “Ik vond het vooral heel erg tof dat mensen graag mijn mening wilde hebben.” Natuurlijk schoof Sven aan bij het proefgenootschap. Naast dat Sven graag zijn mening deelt over welke kazen hij wel en niet lekker vindt, heeft hij ook hechte band met de consument. “Op mijn werk loop ik met een kaasplateau met meer dan 60 kazen. Ik creëer verschillende kaasplanken voor de gasten in het restaurant en hoor direct wat ze wel en wat ze niet lekker vinden. Ik denk dat ik mij hiermee wel onderscheid van de rest van het genootschap.”

Sven en kaas

Sven is dus een enthousiasteling van kaas, maar wat is zijn persoonlijk favoriet van De Rotterdamsche Oude? “De 100 weken, sowieso, die is fantastisch!”, zegt Sven zonder twijfel. “Maar ook de 55 weken en de geitenkaas, die is uitzonderlijk goed.” Een kaas is namelijk pas echt een goede kaas volgens Sven als er een beetje spanning in zit. “Het is eigenlijk net als wijn”, legt hij uit. “Er moet iets gebeuren. Zoals met die hele oude van De Rotterdamsche Oude, daar zit een knispertje in. Er moeten meer lagen in de kaas zitten dan alleen de smaak die je in eerste instantie proeft.”

Om iemand echt te leren kennen, moet je weten hoe iemands perfecte borrelplank eruitziet. “Zelfs ben ik een echte fan van roodflora kaas, van echte oude kazen”, zegt Sven. “Maar ik houd stiekem ook wel van een beetje truffel. Dat vinden sommigen van mijn collega’s heel gek, maar ik hou er gewoon van.” Sven maak je niet snel gek: hij vindt lekker wat hij lekker vindt en daar blijft het bij. Wij zijn blij dat hij onderdeel is van het genootschap.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu