fb-pixel

Dé perfecte borrelplank in zes stappen

Een goede borrelplank is dé manier om indruk te maken op je gasten. Vind jij het lastig welke combinaties je moet gebruiken en hoe je de plank mooi op moet maken? Door onderstaande ‘zes c’s’ te volgen creëer je in een paar simpele stappen de perfecte borrelplank!

Cheese

Natuurlijk vormt kaas de basis van een goede borrelplank. Kies voor verschillende soorten kazen, variërend van smaak en structuur. Rangschik ze van zacht naar pittig voor het optimale smaakpalet. Je kunt ervoor kiezen om bij elk kaas een eigen mesje te leggen, maar wanneer je de borrelplank graag mooi houdt kun je het beste de kaas voorsnijden. Kies hierbij voor verschillende vormen voor een speels effect. Heb je er geen kaas van gegeten, vraag dan bij de plaatselijke kaasboer om advies. Zij helpen je graag een mooie combinatie te maken.

Charcuterie

Ook charcuterie is een goede aanvulling voor de borrelplank. Combineer droge worsten met vettere varianten, mix zachte worsten met harde en vergeet ook geen smeerbare worst toe te voegen zoals paté. Bij de charcuterie mag je best buiten de gebaande paden denken door ‘niet standaard’ variaties toe te voegen, zoals droge worst met lavendelsmaak of een kastanjeworst.

Confituur

Confituur, compote en chutney: wie zijn kazen en worsten naar een hoger niveau wil tillen moet de smeersels niet vergeten. Een frietje serveer je immers ook niet zonder saus. Wissel de wat gezondere hummusdip af met een rijke confituur voor de kaas, zodat er voor ieder wat wils is.

Crackers

Ook met de crackertjes kun je eindeloos variëren. Van naturel crackers tot gekruid en van vijgenbrood tot soepstengels. Deze bites zijn niet alleen enorm lekker om te beleggen met je kaas of charcuterie, maar ook om los van te snoepen. Ook andere snacks zoals nootjes en kaasbollen zijn een goede toevoeging.

Creatief

Door groenten en fruit toe te voegen aan de borrelplank, maak je er een kleurrijk geheel van. Olijven, vijgen, dadels, druiven en peppadew scoren altijd goed op de plank. Kijk hierbij goed naar wat in het seizoen is, zoals artisjok en meloen in de zomer. Voeg kruiden toe, zoals basilicumblaadjes, om de plank verder op te fleuren.

Compositie

Door de juiste compositie maak je van jouw borrelplank een waar kunstwerk. Pak je mooiste plank uit de kast en mix and match met gezellige schaaltjes voor de crackertjes en confituur. Zorg dat de plank lekker vol ligt en dat de kleuren afgewisseld worden. Nog lege plekken over? Vul op met druiven of kruiden.

Menu