fb-pixel

Gezellig samen koken in de Herfstvakantie

Paddestoelenquiche met De Rotterdamsche Oude

Dit heb je nodig:

  • 100 gr De Rotterdamsche Oude geraspt
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 250 gr paddestoelen naar keuze
  • 1 el paneermeel
  • 3 bosuitjes
  • 150 ml slagroom
  • 3 eieren
  • rucola
  • boter om in te vetten
  • 1 eetl olijfolie
  • tijm
  • peper en zout
  • quichevorm

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de bosui, kastagnechampignons en paddestoelen en bak ze op middelhoog vuur. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Bekleed de quichevorm met de velletjes bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren en slagroom samen met De Rotterdamsche Oude kaas. Giet dit mengsel samen met de paddestoelen/kastanjechampgignons in de quichevorm. Strooi nog wat extra geraspte De Rotterdamsche Oude over de quiche, zet ongeveer 35 minuten in de oven. Serveer met een handje rucola.

Eet smakelijk!

Menu