fb-pixel

Gouda Cheese Awards

Tijdens de Gouda Cheese Awards is De Rotterdamsche Oude 55 weken gerijpt verkozen tot lekkerste oude Goudse kaas van Nederland.  Dit is de uitkomst van een onafhankelijke jury van 50 kaasconsumenten die vanwege corona dit jaar thuis proefden en keurden. Het is de tweede keer dit jaar dat De Rotterdamsche Oude 55 weken gerijpt in de prijzen valt.

Allerlekkerste oude kaas

De állerlekkerste Gouda 48+ oud is De Rotterdamsche Oude 55 weken gerijpt! Deze kaas won 4 september Goud bij de Gouda Cheese Awards 2020.” Zo verwoordt de organisatie van de Gouda Cheese Awards de overwinning van De Rotterdamsche Oude in het officiële Nederlands Kampioenschap van kazen, dat jaarlijks in Gouda plaatsvindt. De awards worden georganiseerd door het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) en staat zeer hoog aangeschreven. De bekroonde kaas draagt een jaar lang het predicaat ‘lekkerste oude kaas van Nederland’. De keuring vond plaats via het Centrum van Smaakonderzoek. Tijdens de finale vroegen zij vijftig consumenten die goed hun smaak kunnen verwoorden welke kaas zij het lekkerst vonden en waarom. Deze consumenten kozen – in een blinde keuring – De Rotterdamsche Oude 55 weken als beste oude Goudse kaas, mede vanwege de robuuste smaak en de opvallend knisperende kristallen, zoals blijkt uit dit citaat uit het juryrapport: “Superlekkere smaak, zo hoort de smaak van oude kaas te zijn. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit en de verhoudingen zijn helemaal goed.”

Ook al de beste kaas van de wereld

Eerder dit jaar won De Rotterdamsche Oude met dezelfde kaas de award voor beste kaas ter wereld op het Wereldkampioenschap voor kazen. Het wereldkampioenschap bestaat al sinds 1957 en wordt elke twee jaar georganiseerd in Wisconsin/Amerika. Het is de grootste kaas-, boter-, en yoghurtwedstrijd ter wereld.
De Rotterdamsche Oude staat bekend als een kaas voor fijnproevers. De awards van de vakjury in Wisconsin én de consumentenjury in Nederland laten zien dat de kaas bij iedereen goed in de smaak valt. 

Ron Lekkerkerker van De Rotterdamsche Oude zegt hierover: “We zijn bovenal trots op de waardering die we krijgen van de consumenten en vakjury. De Rotterdamsche Oude is ontwikkeld met maar één uitgangspunt: de meest perfecte smaak voor oude kaas. Dit komt tot stand door de speciale receptuur, vanaf productie tot eindproduct. Het voelt erg goed om deze bevestiging van vakmensen en kaasliefhebbers te krijgen.

Genootschap van De Rotterdamsche Oude

Om de kwaliteit van De Rotterdamsche Oude te borgen en te verbeteren heeft het merk dit jaar speciaal een genootschap opgericht. Dit zevental bestaat uit vakmensen uit de kaaswereld en mensen uit Rotterdam met veel oog voor smaak. Het genootschap komt vier keer per jaar bij elkaar om te proeven en te adviseren over een nog betere smaak en kwaliteit van de kazen.

Over De Rotterdamsche Oude

Het assortiment van De Rotterdamsche Oude bestaat uit vier kazen. Naast de prijswinnende 55 weken, die 55 weken gerijpt wordt, is er ook een 36 weken en 100 weken variant. Daarnaast is er ook een geitenkaas variant die 28 weken is gerijpt.

Alle kazen van De Rotterdamsche Oude kenmerken zich door hun robuuste, uitgesproken smaak, maar zijn toch zacht en toegankelijk. Het zijn kazen voor liefhebbers, die te verkrijgen zijn via praktisch alle supermarkten, kaasspeciaalzaken en de eigen webshop. Ook zijn de kazen in veel horeca te verkrijgen op de borrelplank of op de kaasplank.

Menu